5 prejudecati privind implantele mamare

1. „E posibil să spui când o femeie are implante de sâni”. Aceasta afirmaţia e ridicolă; poţi afla doar dacă întrebi toate femeile pe care le întâlneşti dacă bănuiala ta este corectă. Majoritatea femeilor cu implanturi arată firesc şi nu poţi afla asta decât dacă ele îţi spun asta.

2. Cea mai bună poziţie a implantului este sub muşchi.
Multe paciente au auzit că plasarea implantului în spatele, nu în faţa muşchiului este cea mai avantajoasă. Adevărul este că fiecare dintre cele două metode are un anumit rol. Buzunarul muscular din spate adaugă un strat de ţesut peste implant, pentru a disimula marginea implantului şi să-l facă mai greu de depistat la palpare, scade riscul de întărire a lui şi plasează un strat între implant şi sân pentru a ajuta în cazul mamografiei. Plasarea în faţă oferă o formă mai atrăgătoare, îndeosebi când se constată o cădere a sânului, oferă un decolteu mai bun, sânii se mişcă mai natural, interferează mai puţin cu mişcarea muşchiului şi este mai puţin dureros.

3. Există o abordare mai bună a inciziei.
Pacientele spun deseori: „Am auzit că incizia în axila sau mamelon este mai bună”. Fiecare incizie trebuie să devină o linie fină şi fiecare dintre proceduri are un anumit rol. Incizia la axila evită crearea unei cicatrice la sân, dar este singura cicatrice vizibilă când persoana este îmbrăcată. Problema este că majoritatea chirurgilor sunt înclinaţi să folosească disecţia oarbă, ceea ce conduce la plasarea inexactă a implantului, dureri mai mari şi, probabil, la un procent mai mare de întărire. Prin incizia in santul inframamar este mai uşor să se disece cu precizie un buzunar, iar dacă acest lucru se realizează în mod corespunzător, cicatricea dupa incizie este ascunsă perfect sub pliul de sub sân.

4. Orice pacientă îşi poate remodela sânii.
Pentru a se obţine rezultatele dorite unele paciente prezinta fotografii cu sâni pe care şi i-ar dori. Însă nu se pot crea sâni pentru toate pacientele: există un număr finit de rezultate. Este important ca pacientele să vadă fotografii ale altor paciente cu configuraţii similare cu ale lor şi să perceapă exemple de rezultate prin folosirea de implante de diferite forme şi mărimi, localizare a buzunarului etc.

5. Totul depinde de alegerea volumului
Dimensiunea cupei nu este doar urmarea implantului. Ea este suma ţesutului sânului şi a implantului, precum şi a formei peretelui toracic. Pacienta trebuie să aibă în vedere dimensiunile care vor rezulta şi nu conceptul inexact al cupei.